zondag 16 januari 2011

Overwinning niet kado gekregen

Het was de tweede ontmoeting van The Challengers dit seizoen en dit keer pakte het uit in een winst . Er moest wel veel werk verzet worden want de overwinning werd niet kado gegeven. Racing Beverwijk had de wedstrijd een afwisselde verdediging .Begonnen in de man-to-man en later een zone. In tegenstelling tot de uitwedstrijd konden The Challengers nu gebruik maken van Severine Lebouille die de uitwedstrijd zeker gemist werd.
De eerste kwart ging gelijk op (9-10) Vanaf het tweede kwart en derde kwart waren het Eline van Duin en Ria Berkhout die het vizier op scherp hadden staan. De afstandschoten vielen bij beide dames en dat was nodig om na rust ( 18-24 )bij te blijven. Na rust is meestal een slechte start bij The Challengers maar dit keer hielden de dames het koppie erbij. Sloten de derde kwart af met winst.(19-10). De thuisploeg heeft de laatste weken op een leuke nieuwe zone aanval getraind en als dan de schoten ook nog vallen is het helemaal een geslaagde aanval. Verdedigend konden The Challengers de tegenstander hebben en de scores laag houden in de man-to-man en zone press . Maaike Verstraten ging in het vierde kwart(15-10) nog ff gas geven en zo werden na rust twee kwarten met winst afgesloten en uiteindelijk resulteerde dat in een 52-44 winst voor The Challengers.